Friday, November 28, 2008

A very touching reunion

video

hmmm tersentuh hatiku. best nyekan bela lion. kalau dulu time sekolah tadika teacher suke tny, awak ada binatang peliharaan? ada cikgu. ok, saya nak tanya sorang2:

amer awak belia apa? saya bela ikan cikgu.
yasmin ada binatang peliharaan? saya ada kucing cikgu. kucing saya nama tompok.
salwa ada? ada cikgu. saya bela kucing jugak. nama dia belang. tapi dah mati... kene langgar.
saiful awak bela apa pulak? saya bela SINGA cikgu...

hakahakakkaka... mesti best kan jawapan macam tu. mesti kene gelak satu class until cikgu kata esok kamu semua bawak binatang peliharaan kamu ye. cikgu nak tengok chomel tak? and than saiful pun bawak lah SINGA dia kan. hehehehee best giler macam tu! aku nak jugak lah.

(kembali pada video diatas) tapi nasib baik org tu tak kene makan kan. aku ingat mmg kene 'ngap' je org tu. huhhh... nasib they so LUCKY. hehehee..

auumm...

Wednesday, November 26, 2008

>>tagged by A.Y.I.N<<

1. do u think u are HOT?
i am HOT! bcoz aku dipakse PINDAH! huhuu dah lah tgh dgr HOT.fm!

2. upload a fav pic of you



3. why do u like this picture?
taken by k'zai :) chantik kan aku. hakahakkk. i like it bcoz it so peaceful.aman.damai.tenang. Chantik gambar ni~ (gambar ini masa tgh penat ni)

4. when was the last time u ate pizza?
Y pizza? nape tak KFC ke McD ke nasi ayam ke teh o laici ke (hmmm sdpnye) Pak Li Kopitiam ker? not sure... 1 month before puase kot.

5. the last song u listen too?
>>Lucky<< Jason Mraz ft. Colbie Caillat
really luv tiz song... dah dgr entah brp kali pun not sure. walaupun ianya tiada kene mengena ngan idup gue. i juz luv it! music dia best (dh naik benanah telinga liz dgr, heheh soli beb!)

6. what are u doing right now besides this
settlekan my 'bebanan kerja' utk membina kerjaya. huhuu :(

7. what name u prefer besides yours?
errr... urrr... nurul ain?! wahhkakakkaa so NOT ME! taklah, im ok with my name. SEDAP dah.

8. 5 people to tag
1. kak zai
2. liz
3. farah
4. aza
5. dodol

9. who is no.1
some1 with very good heart! luv u kak. muahh2

10. no.3 is having relationship with?
hahahaa... ahmad zaharin. God please bless them

11. say something about no.5
outsider. but i trust him! for now lah, hehehe

12. how about no.4?
my school mate. byk bnd kami rahsiakan (senyum jahat)

13. who is no.2
my officemate. my fren. kami pun ada byk rahsia 2gether-coffee machine beb! hehee ;p

@>-----

Friday, November 21, 2008

moving.... what?! again??? tutt... tutt.. betul lah!

i like to moving moving... we like to, moving! (madagaska) TAK DE MAKNENYE! tukar, i DON'T like to moving moving, we DON'T like to movingggg!!!

adehhh... apelah nak jadi ngan aku ni, aku keje sini dalam 5 tahun. dalam 5 tahun ni ntah brp kali tah aku pindah. yang aku ingat, aku asik pindah jerrr... PINDAH! PINDAH! PINDAH! dr tempat skarang naik balik tmp lama. dr tempat lama pegi balik tmp dulu. dr tmp dulu pegi tmp baru. dr tmp baru pegi balik tmp asal! arrrrgggghhhhhh.... boleh jadi gile! asik moving jerrr. LETIH TAU TAK?! huhh.. (sape terase sndr mau ingat!) bak kata akhiil hay, anak cina makan pengat, sendiri mau ingat! tapi ape kan daya, kami hanyalah rakyat jelata. akur pada arahan. pekerja cemerlangkan... hehehe. hmmm k lah, pinggang pun dah nak patah, (dah lah 1st day tutt...) so nak balik lah... luruskan pinggang... hmmm.

Thursday, November 6, 2008

little girl talk to the BIG world

just now masuk blog ayin, and she just post this 'short story' that very good for us who live in this BIG BIG world. dedicate to all the creatures in this whole world...

"Little girl and her father were crossing a bridge. The father was kind of scared so he asked his little daughter, 'Sweetheart, please hold my hand so that you don't fall into the river.' The little girl said, 'No, Dad. You hold my hand.' 'What's the difference?' Asked the puzzled father. 'There's a big difference,' replied the little girl. 'If I hold your hand and something happens to me, chances are that I may let your hand go. But if you hold my hand, I know for sure that no matter what happens, you will never let my hand go.' In any relationship, the essence of trust is not in its bind, but in its bond. So hold the hand of the person who loves you rather than expecting them to hold yours..."



ayin, curik from u... sori ek'

Monday, November 3, 2008

deepavali...


hapie deepavali... hehehe slalunya aku tak ambik pot pasal deepavali ni. yang aku tahu, itu adelah HARI CUTI.... huhuu... tapi tahun ni lain sikit. mcm slalu gak, aku akan pegi umah auntie nani blakang. tapi this year yang best nye aku dapat duit raya... gile lah deepavali dapat duit raya. raya deepavali. hakhakahakk... aku dah lah bawak si aza beraya skali. hehehe maka dua-dua pun dapat. ang pow packet dia chantik. hehehe jgn jealous haa...




Sunday, November 2, 2008

makan,makanan,makang,food...

huhuhu.. ari ni nak post gambar makanan jer... actually byk bnd jd seen my last post, tp mcm malas je nak mengarang kat blog ni. so sbb skarang mmg musim makan jer, maklumlah lps puase ni, byk tul jamuan makan. ini antara gambar2 yg sempat aku snap! hehhee so kite tgk gambar yg buat semua pihak gumbira... ready>>> maaf lah pada sape2 yg terliur... sorie ayin aku tau ko mmg tak bleh tgk makanan. huhuu ;) ;D ;p